Base Logistics maakt opslagtarieven openbaar

De markt voor fysieke distributie zou transparanter en toegankelijker moeten zijn, vindt Base Logistics. Om die reden maakt de logistiek dienstverlener zijn tarieven voor opslag en handling van service parts per 1 juni 2015 online openbaar. Na het invullen van gegevens als inslagen uitslagaantallen, zien geïnteresseerden direct de verwachte maandelijkse tarieven op het scherm.

‘Kleine tot middelgrote bedrijven denken vaak dat het uitbesteden van opslag en handling voor hen te duur of te ingewikkeld is. De praktijk is dat bedrijven door het in huis houden ervan juist veel verborgen kosten maken en grote risico’s lopen’, meent algemeen directeur Robin Voet. Door de tarieven transparant te maken, verwacht hij dat meer bedrijven de weg naar het uitbesteden van opslag en handling zullen vinden.

Base Logistics heeft een control tower in Zwijndrecht en is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. Het beschikt over een wereldwijd netwerk van vervoerders en strategische voorraadlocaties (SSL’s) en biedt diensten aan als transport, voorraadmanagement en value added logistics. De logistieke experts van Base Logistics geven gericht advies om ervoor te zorgen dat klanten voldoen aan de steeds ingewikkelder wordende regelgeving en om het groeiende bedrijfsrisico te verkleinen. Alle benodigde documenten, zoals documenten die in verband met compliance nodig zijn, zijn beschikbaar in het eigen huis ontwikkelde logistieke systeem Klairy.

Het uitbesteden van opslag en handling aan Base Logistics betekent niet enkel het overdragen van de voorraad; de logistiek dienstverlener biedt ook proactieve opvolging. Opdrachtgevers kunnen ervoor kiezen hun bestaande contracten met vervoerders aan te houden. Voor zendingen of wensen die niet in het huidige contracten passen, biedt Base Logistics de helpende hand met een onafhankelijk logistiek netwerk.