Babymelk Nutrilon nu rechtstreeks in China te koop

Producent Danone gaat voortaan rechtstreeks babymelkpoeder van Nutrilon – met Nederlands etiket – aanbieden in China, via het online platform Tmall Global. De maatregel is bedoeld om tegemoet te komen aan de aanhoudend grote vraag uit China. Ook wil het moederbedrijf van Nutricia op deze manier de beschikbaarheid van Nutrilon in Nederland verder verbeteren.

De babymelkpoeder van Nutrilon is in de Nederlandse winkels nog altijd lastig te verkrijgen. Hamsterende Chinezen kopen vaak enorme partijen op. Er is vanuit China veel vraag naar Nederlands melkpoeder vanwege diverse voedselschandalen in het land. Veel mensen daar vertrouwen het Chinese babymelkpoeder daarom niet meer.

De online verkoop naar China is mogelijk door een uitbreiding van de productie. De Europese productiecapaciteit van Nutrilon Standaard werd vorig jaar met vijftig miljoen pakken verhoogd, na een eerdere verhoging met veertig miljoen pakken. Nederlandse ouders hoeven dan ook niet bang te zijn voor lege schappen. Bovendien kunnen zij Nutrilon altijd direct via internet bestellen.

Tmall Global

Tmall Global is een officieel erkend e-commerce platform waar Chinese consumenten op een betrouwbare, veilige manier Westerse producten kunnen kopen. De prijs van een Nutrilon-bestelling via het online platform ligt overigens wel hoger dan wat er in Nederlandse winkels afgerekend hoeft te worden.