Avery Dennison breidt Europese productiecapaciteit uit

Avery Dennison

Avery Dennison gaat de productiecapaciteit in Europa uitbreiden en de efficiëntie van de fabrieken verhogen. De Amerikaanse multinational wil op die manier inspelen op de groeiende vraag naar haar label- en verpakkingsmaterialen. Voor de investeringen is een bedrag van 60 miljoen euro uitgetrokken.

Het bedrijf plant een drie jaar durende uitbreiding van haar faciliteiten in het Franse Champ-sur-Drac voor een bedrag van 45 miljoen euro. Zo moeten er vijf nieuwe logistieke gebouwen van meer dan 8700 vierkante meter komen, een nieuw geautomatiseerd magazijn en een extra supersnelle en ultramoderne coater voor warmtegevoelige lijmen, die in de loop van 2024 operationeel moet zijn.

Daarnaast wordt ook 15 miljoen euro gestoken in de Luxemburgse vestiging van Avery Dennison, die gespecialiseerd is in de productie van etiketten op basis van acrylemulsie-lijmen. Deze investering is bedoeld om de flow van de operatie te verbeteren. Ook wordt hier een nieuwe, speciale emulsie-coater geïnstalleerd. Deze coater zou in het eerste kwartaal van 2023 operationeel moeten zijn.

Op weg naar Industrie 4.0

‘Met onze investeringen in Champ-sur-Drac en Luxemburg wordt in ons hele Europese productienetwerk capaciteit vrijgemaakt, zodat we aan de vraag van onze klanten kunnen blijven voldoen’, meldt Tim Presto, Vice President Supply Chain & Operations EMENA van Avery Denison. Ook is het volgens hem een stap op weg naar volledige omarming van Industrie 4.0-praktijken die de efficiëntie verhogen, de bedrijfskosten verlagen en werknemers vrijmaken voor de uitvoering van veiliger en meer waardevolle taken.