Audax en CB bundelen krachten in warehousing en vervoer

CB en de logistieke tak van Audax gaan nauw samenwerken op het gebied van vervoer in Nederland. Beide logistiek dienstverleners leveren aan boek- en tijdschriftenverkopers. Hun goederenstromen worden nu gebundeld. Ook zullen de winkels van Audax-dochter AKO rechtstreeks vanuit het warehouse van CB beleverd worden.

Volgens Audax-CEO Jacques de Leeuw en CB-directeur Hans Willem Cortenraad sluit de samenwerking naadloos aan bij hun beider strategie waarin gefocust wordt op continue optimalisatie van logistieke stromen.

‘Door gebruik te maken van elkaars logistieke infrastructuur komen er minder vervoerders bij dezelfde klant. Dit zorgt voor gemak voor onze klanten en minder belasting voor het milieu.’

In de praktijk betekent de samenwerking dat klanten van beide logistiek dienstverleners in de toekomst óf door Audax óf door CB – het voormalige Centraal Boekhuis – beleverd worden. Dagelijks wordt gekeken wat de meest efficiënte aanpak is.

Op termijn zullen ook de pick and pack-activiteiten op winkelniveau voor de Nederlandstalige boeken van AKO door CB gedaan worden. Nu levert CB deze nog in bulk aan Audax. De levertijd wordt daarmee straks verkort.

Contract met Bruna

Overigens vernieuwde CB recent ook het contract met Bruna. Er werden nieuwe afspraken gemaakt over de levering van boeken, papier- en schrijfwaren door CB aan de Bruna-winkels, evenals retourverwerking, internetfulfilment, e-book-distributie en de inkoop van buitenlandse boeken.