Apple investeert 10,5 miljard in leveranciers en apparatuur

Apple gaat in 2014 10.5 miljard dollar uitgeven aan toeleveranciers en nieuwe apparatuur voor R&D-doeleinden. Dat meldt Allaboutphones.nl op 14 november 2013. De fabrikant wil zo de levering van belangrijke onderdelen zekerstellen voor de komende jaren.

De huidige CEO Tim Cook was de grondlegger van Apples nieuwe visie op toeleveranciers. Hij stippelde een geheel nieuwe strategie uit waardoor Apple in de afgelopen tien jaar hard kon groeien. Door onderdelen vroegtijdig in te kopen en soms zelfs hele fabrieken te sponsoren en productielijnen helpen op te zetten, was Apple ervan verzekerd dat het als eerste gebruik kon maken van nieuwe onderdelen voor haar producten zoals de iPhone. Zo werd Apple investeerder van Sharp om zo de levering van schermen zeker te stellen.

Met de 10,5 miljard dollar gaat Apple alvast productiecapaciteit inkopen en flink investeren in de eigen fabriek in Amerika, zodat het de assemblage langzaam maar zeker kan overhevelen naar Amerika. Daarnaast gebruikt Apple een deel van het geld voor het ontwikkelen van nieuwe productiemethodes. Het investeert in een nieuw type machines dat naar verluidt van het niveau ‘luchtvaart en defensie’ zijn, zowel qua prijs als qua techniek.