Antoine Leclercq van Ampleon verkozen tot Supply Chain Professional 2019

Antoine Leclercq

Antoine Leclercq is de nieuwe Nederlandse ambassadeur van het vakgebied Supply Chain Management. Op woensdag 26 juni werd hij in zijn functie als Head of Global Supply Chain Management bij chipproducent Ampleon verkozen tot Supply Chain Professional van het jaar 2019. Valérie Kakebeeke-de Bruin van Unilever en Rogier van Hasselt van Tate & Lyle waren de twee concurrenten in de strijd om deze titel.

Juryvoorzitter Jack van der Veen sprak over drie fantastische kandidaten. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat elke kandidaat in zijn eigen context van enorme waarde is’, aldus de hoogleraar Supply Chain Management aan Nyenrode Business Universiteit. De jury heeft vooral gelet op drie aspecten: strategie, leiderschap en processen.

‘Antoine Leclercq presteerde het meest allround op deze drie aspecten. Hij opereert binnen een snelgroeiend bedrijf met enorme risico’s. Supply chain is binnen dat bedrijf een bepalende factor in het beheersen van die risico’s. Op dat vlak verricht hij veel goed werk. Antoine heeft bovendien een duidelijk beeld van wat strategie is en maakt ook keuzes. Hij is enthousiast en heeft passie.’

Leclercq stond na het verlossende woord te trillen op zijn benen. ‘Dit had ik echt niet zien aankomen. Ik ben enorm trots. Ik vond het een eer om naast deze twee andere topkandidaten te staan. We hadden denk ik veel raakvlakken en het gevoel dat we allemaal dicht bij elkaar lagen. We hebben ook veel geleerd. You never lose, you either learn or win.’

Naast de wisselbeker en een kleine bokaal ontving de winnaar een workshop Strategy Mindmapping en een Executive Masterclass Strategy & Disruptive Technologies door Sean Culey (auteur van het boek Transition Point) voor zijn hele team.

Antoine LeclercqVerkiezing Supply Chain Professional

De verkiezing Supply Chain Professional is sinds 2008 een jaarlijks terugkerend initiatief van Supply Chain Media in samenwerking met Inspired-Search, voor de werving van kandidaten, en BLMC, voor de assessments van de finalisten. De finale van de verkiezing vond dit jaar voor de tweede keer plaats in Fort Vechten bij Bunnik. In de gewelven van dit fort aan de Hollandse Waterlinie ondervroegen supply chain-collega’s en juryleden in rondetafelgesprekken de finalisten over leiderschap, strategie dan wel processen.

De jury

De zeskoppige jury bestond uit Jack van der Veen (professor Supply Chain Management aan Nyenrode Business Universiteit), Lidewey van der Sluis (professor Talentmanagement aan Nyenrode Business Universiteit), Anouk Wissink (Operationeel Directeur bij Koninklijke Vezet), Joost Donkers (Director End2End Supply Chain Ingredients bij FrieslandCampina), Allison Thomas (Chief Operating Officer bij Enza Zaden) en Marcel van Rossum (Senior Director Supply Chain Strategy & Deployment bij Johnson & Johnson).

Winnaars voorgaande jaren

Supply Chain Media organiseert de verkiezing van de Supply Chain Professional voor het twaalfde achtereenvolgende jaar. Deze winnaars gingen Antoine Leclercq voor:

• 2018: Joost Donkers, Director End2End Supply Chain Ingredients, FrieslandCampina
• 2017: Anouk Wissink, Operationeel Directeur, Koninklijke Vezet
• 2016: Jeroen Eijsten, director Supply Chain, Compass Group
• 2015: Edgar Beers, director Global Supply Chain & CPO, Vanderlande Industries
• 2014: Jeroen van Weesep, vice president Supply and Inventory Management Europe/Asia, Lego
• 2013: Allison Thomas, Supply Chain Director Benelux, PepsiCo Nederland
• 2012: Erik Botter, director Purchasing & Logistics, Pearle Benelux
• 2011: Frank Schaapveld, senior director Supply Chain EMEA, Medtronic
• 2010: Erik Bouwer, director Supply Chain Management North-West Europe, Perfetti Van Melle
• 2009: John van Dongen, director Demand Flow Planning & Scheduling Europe, Electrolux
• 2008: Edwin van der Meerendonk, vice president European Operations, Walt Disney

Bekijk hier de aftermovie!

Antoine Leclercq