Anouk Wissink van Vezet verkozen tot Supply Chain Professional 2017

Verkiezing Supply Chain Professional 2018

Doetinchem, 21 juni 2017 – Anouk Wissink is het nieuwe Nederlandse boegbeeld van het vakgebied supply chain management. Op woensdag 21 juni werd zij in haar functie als directeur Supply Chain & New Business bij Koninklijke Vezet verkozen tot Supply Chain Professional van het jaar 2017. Pieter Franssen van Diversey Care en Marc Vogels van Mead Johnson Nutrition waren haar concurrenten in de strijd om de titel.

De award voor Supply Chain Professional van het jaar werd voor de tiende keer uitgereikt. Gedurende de dag kwamen de thema’s disruptie, innovatie en samenwerken aan bod. De jury meent dat Wissink de supply chain binnen de organisatie goed heeft neergezet.

Juryvoorzitter Jack van der Veen zei bij de bekendmaking dat zij niet alleen duidelijk is over de strategie, visie en klanten maar ook inzicht heeft in de volle breedte van de organisatie en de keten. ‘Zij kan er ook nog overheen kijken’, zei Van der Veen zoals alleen hij dat kan. Hij noemde Wissink een ontwikkelaar en innovator en een sterke persoonlijkheid met de juiste balans tussen hoofd, hart en handen.

Wissink was naar eigen zeggen toch een beetje overdonderd. Ze roemde haar tegenkandidaten. ‘Maar buiten dat ben ik écht trots! Ik vind het ontzettend gaaf dat ik het vak supply chain mag promoten. Dat ik dit ook met jullie stemmen mag gaan doen.’

Naast de eeuwige roem ontving de winnaar een aantal prijzen. Zo kreeg de Supply Chain Professional – zoals elk jaar – uit handen van DNA Languages een taaltraining naar keuze omdat veel supply chain professionals opereren in een internationale omgeving, communiceren met buitenlandse collega’s, toeleveranciers en klanten. ‘Waarschijnlijk wordt het zakelijk Engels’, aldus Wissink.
Verder kreeg Wissink als teamprijs een managementgame om te spelen met het gehele supply chain-team, ontwikkeld en aangeboden door PwC. Beerwulf bood een bierpakket aan en levert thuis nog een speciaal pakket af.

Over de verkiezing Supply Chain Professional

De verkiezing Supply Chain Professional is sinds 2008 een jaarlijks terugkerend initiatief van Supply Chain Media in samenwerking met BLMC. Een speciale rol was weggelegd voor Inspired-Search, die fungeerde als recruitment-partner.

De finale van de verkiezing was dit jaar voor het laatst aan boord van de Spido-boot James Cook die door Groot-Rotterdam vaart. Aan boord voeren supply chain-collega’s – onder leiding van experts in het vakgebied – tijdens verschillende, korte sessies gesprekken met de genomineerden over hun belangrijkste uitdagingen in de praktijk. De finalisten zijn gekozen nadat zij verschillende assessments hadden doorlopen.

De finalisten van 2017

  • Pieter Franssen, Supply Chain Director bij Diversey Care
  • Marc Vogels, Associate Director Supply Chain Europe bij Mead Johnson Nutrition
  • Anouk Wissink, directeur Supply Chain & New Business en board member bij Koninklijke Vezet

De jury

De jury is een samenstelling van voorgaande winnaars, een professor en een recruiter.

  • Jack van der Veen, EVO Leerstoel Supply Chain Management, Nyenrode Business Universiteit
  • Erik Botter, Global Supply Chain Operations Director, Grandvision
  • Jeroen Eijsten, Directeur Marketing & Formule, Xenos
  • Edwin van der Meerendonk, vice president European Supply Chain Operations, Walt Disney
  • Allison Thomas, Supply Chain Director, CS&L Transformation, PepsiCo Europe
  • Michel van Buren, directeur, BLMC

Sponsors

Kuehne + Nagel was hoofdsponsor aan boord van de boot. DPA Supply Chain, DSV, PwC, Slimstock en Yacht waren subsponsors.

Winnaars voorgaande jaren

Supply Chain Media en BLMC organiseren de verkiezing van de Supply Chain Professional voor het tiende achtereenvolgende jaar. Eerdere winnaars waren:

2016          Jeroen Eijsten, director Supply Chain, Compass Group
2015          Edgar Beers, director Global Supply Chain & CPO, Vanderlande Industries
2014          Jeroen van Weesep, vice president Supply and Inventory Management Europe/Asia, Lego
2013          Allison Thomas, Supply Chain Director Benelux, PepsiCo Nederland
2012          Erik Botter, director Purchasing & Logistics, Pearle Benelux
2011          Frank Schaapveld, senior director Supply Chain EMEA, Medtronic
2010          Erik Bouwer, director Supply Chain Management North-West Europe, Perfetti Van Melle
2009          John van Dongen, director Demand Flow Planning & Scheduling Europe, Electrolux Home Products
2008          Edwin van der Meerendonk, vice president European Operations, Walt Disney