Ambitieuze plannen voor Müller Fresh Food Logistics

Logistiek dienstverlener Müller breidt flink uit op het bedrijfscomplex in Holten. Het Twentse familiebedrijf heeft echter méér nieuwbouwplannen én overweegt de opening van een tweede vestiging. Dat meldt het FD van 25 augustus 2014.

Eén dezer dagen wordt de eerste fase van de uitbreiding in Holten officieel geopend. Het gaat om een magazijn van 3500 vierkante meter met een parkeerterrein. Het is de bedoeling dat binnen afzienbare tijd een tweede uitbreiding volgt van nog eens 11.000 vierkante meter magazijnruimte. ‘Die tweede uitbreiding beginnen we zodra we genoeg nieuwe klanten hebben weten te werven’, zegt algemeen directeur Jan-Peter Müller in het FD.

Met de uitbreiding van in totaal bijna 15.000 vierkante meter magazijn inclusief grondaankoop zijn vele miljoenen gemoeid. Een flinke impuls voor het 450 werknemers tellende familiebedrijf. Het uit 1938 daterende bedrijf richtte zich in eerste instantie op tanktransport, maar is sinds de eeuwwisseling gespecialiseerd in de opslag en distributie van koelverse en diepgevroren levensmiddelen.

De ambitie is om vooral buiten Nederland te groeien. Van de jaarlijkse omzet van 50 miljoen euro realiseert het bedrijf nu nog 80 procent in Nederland. De rest wordt in West-Europa behaald. Een tweede vestiging staat hoog op de verlanglijst. Directeur Müller laat weten in onderhandeling te zijn over de overname van een bestaand distributiecentrum en magazijn, ergens in Nederland. De verwachting is dat er nog dit jaar een contract wordt getekend.