Amazon stimuleert innovatie in supply chain-technologie met $1 miljard

Amazon neemt Cloostermans over

Amazon is van plan $1 miljard (€920 miljoen) te investeren in bedrijven die technologieën ontwikkelen op het gebied van logistiek, supply chain management en security. Het bedrijf hoopt zo ook te profiteren van ideeën die de eigen core business verder kunnen helpen.

Het te investeren bedrag wordt door het Amerikaanse e-commercebedrijf in het Amazon Industrial Innovation Fund gestopt. Bedrijven die voor een bijdrage in aanmerking willen komen, kunnen een aanvraag indienen. Amazon is met name geïnteresseerd in oplossingen die de leveringssnelheid van e-commerce verhogen en de ervaringen van werknemers in warehousing en logistiek verbeteren. Het bedrijf heeft niet gespecificeerd in hoeveel bedrijven het wil investeren.

Amazon is van plan geld te stoppen in zowel kleine als grote bedrijven. Per onderneming zal de grootte van de investering bekeken worden. De eerste investeringen zijn inmiddels bekendgemaakt. Zo is er een kapitaalinjectie voor Modjoul, een Amerikaanse start-up die draagbare devices ontwikkelt die blessures tegengaan. Ook in Vimaan wordt geïnvesteerd, een developer van AI-oplossingen voor magazijnbeheer. Dit is eveneens een jong, Amerikaans bedrijf.

Amazon stimuleert innovatie in supply chain-technologie

‘We zien hier een kans om verder te kijken dan het eigen bedrijf’, meldt Alex Ceballos Encarnacion, vice president business development bij Amazon in een blog post. ‘We weten dat er bedrijven zijn die onze nieuwsgierigheid delen. Of onze investering hen nu helpt te groeien of ertoe brengt om met Amazon samen te werken; we zijn verheugd om technologie vooruit te helpen, aangezien online winkelen steeds belangrijker wordt voor mensen die meer gemak en tijdsbesparing willen.’