Amazon opent opnieuw logistiek centrum in Nederland

Amazon

Amazon breidt snel uit in Nederland. De Amerikaanse webgigant realiseert momenteel een groot distributiecentrum in Heerlen. Het dc gaat dit najaar al open. Daarnaast is Amazon ook bij Schiphol aan het bouwen. Hier komt binnenkort een delivery station waar pakketten voor klanten uit de regio Amsterdam worden gesorteerd. En zo’n zelfde bezorgcentrum komt er ook net over de Duitse grens bij Emden.

De uitbreidingsplannen komen voort uit Amazon’s ambitie een eigen transportnetwerk te realiseren met distributiecentra, vliegtuigen en bestelbussen. Om die reden neemt het concern de distributie en bezorging van pakketten in Europa weer deels in eigen hand, meldt het FD.

Verwacht wordt ook dat Amazon op termijn méér dc’s in ons land zal openen. Nederlandse consumenten worden momenteel namelijk vanuit Duitsland bediend. Via vestigingen in onder meer Koblenz en Mönchengladbach gaan hun online bestellingen op transport naar ons land.

Bezorgpartners Amazon

Het nieuwe dc in Heerlen, gevestigd op bedrijventerrein Avantis, zal straks werk bieden aan 170 mensen. Daarnaast ontstaan er zo’n 350 banen als chauffeur bij de bezorgpartners van Amazon, aldus het FD. Voor de bezorging kiest het concern voor samenwerking met DHL, PostNL en kleine lokale partners.

Grensoverschrijdend bedrijventerrein

Overigens is Avantis het eerste grensoverschrijdende bedrijventerrein van Europa. Circa 40 procent ligt namelijk binnen de gemeente Heerlen; de overige 60 procent van het terrein is gesitueerd in het stadsgebied van Aken. Amazon zal vanuit Heerlen dan ook vooral de Duitse markt gaan beleveren.

Bron: FD