Amazon opent nieuw delivery station bij Schiphol

Amazon

Amazon opent een nieuw delivery station in Rozenburg, vlakbij Schiphol. Daarmee komt de webwinkel tegemoet aan de groeiende klantvraag en wordt bovendien extra capaciteit en flexibiliteit toegevoegd aan het aflevernetwerk. Behalve met de huidige transportpartners gaat Amazon er ook werken met kleine en middelgrote zelfstandige lokale koeriersbedrijven.

Amazon distribueert nu nog vanuit haar warehouse in het Duitse Mönchengladbach naar de Nederlandse en Belgische markt. Vanaf deze zomer zullen pakketten vanuit de bestaande Europese magazijnen en sorteercentra naar het delivery station verzonden worden. Vandaaruit gaan ze per bestelauto naar consumenten in Amsterdam en omgeving.

Het nieuwe delivery station in Rozenburg is 8500 vierkante meter groot. Amazon creëert er de komende tijd circa 200 directe arbeidsplaatsen. Daarnaast zullen ook zo’n 450 bezorgers van onafhankelijke koeriersbedrijven er pakjes ophalen; deze worden doorgaans nog dezelfde dag bij de klanten thuis afgeleverd.

Last mile delivery

Amazon staat erom bekend voortdurend te investeren in haar transportinfrastructuur en in andere innovatieve manieren om de capaciteit van haar afleverketen uit te breiden. Met oplossingen als Map Tracking en Photo on Delivery wordt ook de last mile delivery aangepakt om zo de ervaring van klanten, werknemers en het milieu te verbeteren.

Het concern zet ook in op de nieuwste technologische ontwikkelingen als intelligente routeplanning en elektrische bestelauto’s. Die ondersteunen zowel de koeriers – die pakketten op zo efficiënt mogelijke wijze bij de klanten bezorgen – als de medewerkers in het bezorgstation en dringen tegelijkertijd de uitstoot van CO2 terug.