Amazon opent innovatielab voor veiliger warehouses

Amazon neemt Cloostermans over

Amazon heeft in Vercelli (Noord-Italië) een nieuw innovatielab geopend. Dit ‘Lab’ moet bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe warehousetechnologieën. Insteek is met name om de medewerkers van de e-commercereus door middel van geavanceerde technologieën prettiger en veiliger te laten werken. In het verleden haalde Amazon juist meer dan eens het nieuws vanwege de slechte gezondheids- en veiligheidsomstandigheden in haar warehouses.

De technologieën die door het nieuwe lab worden ontwikkeld, volgen op de succesvolle implementatie vanaf 2012 van meer dan 350.000 mobiele aandrijfeenheden wereldwijd. Deze robotachtige systemen en vierzijdige gele stellingtorens zijn inmiddels gemeengoed in de Amazon-faciliteiten. Ze ondersteunen werknemers door items naar hen toe te brengen, waardoor er minder hoeft te worden gelopen. Robot Pallet Movers zorgden bovendien dat er minder – repetitief – getild hoeft te worden. Nu werkt het bedrijf dus aan nieuwe technologieën met vergelijkbare gunstige eigenschappen.

Ondersteuning werknemers

Het innovatielab bundelt een hightech verzameling van de nieuwste innovaties van het bedrijf voor Amazon Operations, de supply chain- en logistieke tak van het bedrijf. Het richt zich op het testen en ontwikkelen van toekomstige technologieën om de veiligheid in de faciliteiten in Europa te helpen verbeteren. Tegelijkertijd worden ook de werknemers ondersteund bij de uitvoering van hun dagelijkse werkzaamheden. De nieuwe technologieën omvatten item sorters, pallet movers, tote retrievers, automatisch geleide voertuigen en robot sorters.

De veiligste plek op aarde

‘Wij geven prioriteit aan de veiligheid van onze medewerkers en zijn voortdurend op zoek naar manieren om de veiligheidsmaatregelen in onze faciliteiten verder te verbeteren. In feite willen we de veiligste plek op aarde worden om te werken – in ons hele bedrijf. Daarom blijven we investeren in technologieën en opleidingen voor onze mensen’, zegt VP Stefano Perego van Amazon’s Fulfilment Centre Operations in Europa. Geen overbodige luxe overigens, want ook een recente analyse door Statista maakt duidelijk dat Amazon nog altijd een aanzienlijk hoger percentage ongelukken met letsel in zijn warehouses heeft dan zijn concurrenten.