Alpega breidt transportnetwerk fors uit door inlijven Wtransnet

Alpega

Alpega, een wereldwijd opererend softwarebedrijf voor logistieke dienstverlening, heeft het platform voor vrachtuitwisselingen Wtransnet ingelijfd om zo de aanwezigheid in Zuid- en West-Europa aanzienlijk uit te breiden. Door het verwerven van Wtransnet beschikt Alpega nu over een transportnetwerk van 70.000 professionals verspreid over heel Europa.

Wtransnet is het belangrijkste platform voor vrachtuitwisselingen in Spanje en Portugal met steeds toenemende activiteiten in landen als Italië, Frankrijk en Duitsland. Het bedrijf, opgericht in 1996 en gevestigd in het Spaanse Terrassa, is eigendom van Wotrant SL. Teleroute, Bursa en 123cargo, de uitwisselingsplatformen voor vrachtvervoer van Alpega, richten zich op andere geografische gebieden, waaronder Frankrijk, de Benelux en Roemenië.

Met de overname van Wtransnet moet voor Alpega de uitwisselingsratio – in termen van transporten en vrachtwagens – voor alle vrachtuitwisselingen binnen de groep toenemen. Hierdoor zullen klanten op termijn toegang krijgen tot een ruimere afzetmarkt. Vermoedelijk zullen alle handelsnamen van de groep die vrachtuitwisselingen aanbieden, met inbegrip van Wtransnet, actief blijven op de markt, elk met een eigen geografisch kerngebied.

‘Veelbelovende strategische uitbreiding’

‘Nadat er 22 jaar is gewerkt aan de totstandkoming van de veiligste vrachtuitwisselingsgemeenschap in Europa, is het moment aangebroken om onze klanten nog meer zakelijke opportuniteiten te verschaffen’, zegt Jaume Esteve, CEO van Wtransnet. ‘Dankzij deze acquisitie kunnen we ons Europese netwerk van logistieke operatoren en transportbedrijven nog verder uitbreiden.’

Volgens Fabrice Maquignon (foto), CEO van Alpega, is de directie van Alpega verheugd over de samenwerking met Wotrant. ‘Voor de groep is dit een veelbelovende strategische uitbreiding die ons in staat stelt om onze klanten meer mogelijkheden te bieden, nieuwe diensten te introduceren en de investeringen in de volgende generatie vrachtuitwisselingen te bespoedigen.’