Allison Thomas wint verkiezing Supply Chain Professional 2013

Allison Thomas is op woensdag 12 juni 2013 verkozen tot Supply Chain Professional 2013. In haar functie als supply chain director Benelux bij PepsiCo won Thomas van de twee andere finalisten Hugo van Daal (Danone Medical Nutrition) en Willem Vesters (Office Depot).

Op woensdag 12 juni 2013 organiseerde Supply Chain Magazine de finaledag van de jaarlijkse verkiezing Supply Chain Professional, dit jaar wederom boord van de afgehuurde Spido-boot James Cook die rond Rotterdam voer. Aan boord voerden de supply chain-collega’s tijdens verschillende korte sessies onder leiding van experts gesprekken met de genomineerden. Vincent Wijers, Vice President Supply Chain Benelux bij Unilever, gaf in het hoofdkantoor aan de Nassaukade zijn visie op dit snel ontwikkelende vakgebied. Daarna volgde nog een laatste plenaire paneldiscussie met alle finalisten, een-op-een gesprekken met de jury en vervolgens konden de deelnemers meestemmen om de winnaar aan te wijzen.

In de puberteit

Tijdens de uitreiking maakte juryvoorzitter Jack van der Veen, Professor of Supply Chain Management aan Nyenrode Business University duidelijk dat het vakgebied supply chain management het stadium van de puberteit heeft bereikt. Het gaat nu verder dan alleen Plan – Source – Make – Deliver – Service. Het gaat over samenwerking, denken in processen en denken in klantwaarden. Iets waar de winnares volgens de jury in uitblinkt; ze nam het woord samenwerking gedurende de dag veelvuldig in haar mond.

In de ogen van de jury en de deelnemers heeft Allison Thomas van PepsiCo het duidelijkst een supply chain visie laten zien die veel verder reikte dan alleen het logistieke functiegebied. Thomas was overdonderd met haar overwinning, want ze had twee goede medekandidaten. ‘Ik vond het een geweldige ervaring. Ik ga eraan werken om het vakgebied supply chain hogerop te brengen. Echter, ik kan dit niet alleen en wil daarom samen met alle aanwezigen het verschil maken naar de toekomst’, aldus Thomas.

Over de verkiezing Supply Chain Professional 2013

Na een zeer intensieve, professionele assessment op 17 april 2013 door werving- & selectiebureau BLMC en uitgebreid juryberaad in mei koos de jury drie finalisten. De assessments voor deze selectie bestonden uit een test van capaciteiten, een competentietest, een persoonlijkheidstest, een arbeidsproef in de vorm van een businesscase en een presentatie voor een groep.

De verkiezing Supply Chain Professional is een jaarlijks terugkerend initiatief van Supply Chain Magazine. Voor het zesde achtereenvolgende jaar organiseerde Martijn Lofvers, eigenaar/uitgever en hoofdredacteur van Supply Chain Magazine, samen met BLMC dit evenement.

De finalisten:

  • Hugo van Daal, director supply chain management, Danone Medical Nutrition
  • Allison Thomas, supply chain director Benelux, PepsiCo Nederland
  • Willem Vesters, supply chain director Europe, Office Depot

De jury:

  • Jack van der Veen, hoogleraar supply chain management, Nyenrode (juryvoorzitter)
  • Erik Botter, director Purchasing & Logistics, Pearle Benelux (winnaar 2012)
  • Erik Brouwer, director supply chain management North-West Europe, Perfetti van Melle (winnaar 2011)
  • Frank Schaapveld, senior director supply chain EMEA, Medtronic (winnaar 2010)
  • Edwin van der Meerendonk, Vice President European Supply Chain Operations, Walt Disney (winnaar 2008)
  • Michel van Buren, directeur, BLMC

Prijs

De winnaar van de verkiezing krijgt een zakelijke taaltraining op maat en naar keuze, verzorgd door DnA Languages. Sponsors, die de moderatoren voor dit evenement aan boord van de boot leverden, waren dit jaar Slimstock, DSV, Goodman, PwC. Consafe Logistics en MP Objects waren subsponsors.

Winnaars voorgaande jaren

Supply Chain Magazine en BLMC organiseren de verkiezing van de Supply Chain Professional voor het zesde achtereenvolgende jaar. Edwin van der Meerendonk, Vice President European Operations bij Walt Disney, was degene die de titel in 2008 voor het eerst mee naar huis nam. Daarna volgde in 2009 John van Dongen , Director Demand Flow Planning & Scheduling Europe bij Electrolux Home Products en in 2010 won Erik Bouwer, Director Supply Chain Management North-West Europe bij Perfetti Van Melle. In 2011 is Frank Schaapveld, Senior Director Supply Chain EMEA bij Medtronic, uitgeroepen tot winnaar. Erik Botter, director Purchasing & Logistics bij Pearle Benelux mag zich Supply Chain Professional 2012 noemen.