Alibaba zet blockchain in voor toeleveringsketen

Alibaba

De Chinese internetgigant Alibaba gaat blockchain-technologie toepassen op zijn internationale toeleveringsketen. Liu Song, vice-president van Alibaba, beschouwt de technologie als dé oplossing voor de complexe supply chains van het e-commercebedrijf.

Blockchain biedt Alibaba de mogelijkheid een beveiligd en gesloten systeem op te zetten dat gekoppeld is aan lokale overheden. Ook wil het bedrijf technologieën als Internet of Things (IoT) en kunstmatige intelligentie (AI) inzetten om de toeleveringsketens te verbeteren.

Jack Ma, voorzitter en tevens oprichter van Alibaba, meldde eind vorig jaar al bezig te zijn met bitcoin en blockchain, met als doel het bereiken van een samenleving zonder de noodzaak van contant geld.

Blockchain wint aan populariteit

De inzet van blockchain-technologie voor supply chains wint aan populariteit. Zo meldde TradeLens in november blockchain te gaan gebruiken voor de verbetering van toeleveringsketens in de scheepvaart.

In oktober liet IBM weten blockchain te gaan gebruiken voor de supply chain van voedselproducten. Ook lieten Ford en IBM half januari weten de oplossing toe te willen passen op de toeleveringsketen van kobalt uit Congo.

Bron: Crypto Insiders