Aldi doet vijf distributiecentra van de hand

Aldi

Supermarktdiscounter Aldi doet vijf distributiecentra (dc’s) van de hand. De verkoop van de locaties is het sluitstuk van een nieuwe supply chain-strategie die het bedrijf de afgelopen jaren doorvoerde. Aldi ging daarbij voor de bevoorrading van de circa 500 winkels terug van negen naar zes dc’s.

De vastgoedtak van Aldi meldt dat de dc’s in Best, Drachten, Groenlo, Ommen en Zaandam per 1 februari in andere handen overgaan. De locaties werden al een tijdje verhuurd. Voorheen waren ze in gebruik als kantoor en opslag- en overslaglocatie voor zowel houdbare als verse, gekoelde producten. Het gaat in totaal om 130.000 vierkante meter warehouse.

De dc’s werden overbodig door Aldi’s optimalisatie van het logistieke netwerk. Met dat doel werden twee nieuwe, grote distributiecentra gerealiseerd in Deventer en Groningen. Deze warehouses meten respectievelijk 48.000 en 38.000 vierkante meter. Deventer bevoorraadt alle 500 winkels, Groningen bevoorraadt er 77 in Noord-Nederland.

Nieuwe supply chain-strategie

Aldi starte de nieuwe supply chain-strategie voor Nederland in 2019. Met de komst van de twee nieuwe dc’s werd voor de supermarktketen het ideale distributienetwerk gerealiseerd voor de verwezenlijking van de groeiambities, meldde Managing Director Supply Chain Management Antoine Doppenberg van Aldi in 2022 bij de ingebruikname van het Deventer dc.