AkzoNobel sluit zeven vestigingen

AkzoNobel gaat onverminderd voort met zijn strategie om het verf- en chemieconcern winstgevender te maken, zo meldt het FD op 7 februari 2014. Recentelijk kondigde AkzoNobel aan de productie de komende jaren af te bouwen. De wereldwijde sluiting van zeven vestigingen staat op het programma. De fabriek in Deventer gaat in 2016 dicht.

CEO Ton Büchner geeft aan dat de onzekerheid in de opkomende economieën en het fragiele herstel in Europa de noodzaak vergroten om de productiviteit verder te vergroten en daar waar nodig te saneren. Hij gaat verder niet in op de sluiting in Deventer, waar de gemoederen hoog oplopen, maar hij zegt dat in Europa nog relatief veel mogelijkheden zijn om verder te optimaliseren en dubbelingen, hoofdzakelijk ontstaan door acquisities, weg te nemen.

Fabriekssluitingen zijn echter niet voorbehouden aan het Europese continent. ‘We kijken overal of we efficiënter kunnen werken. We sluiten in China twee fabrieken. We sluiten in Brazilie één fabriek’, zegt Büchner, die vindt dat AkzoNobel sowieso operationeel moet uitblinken en streven naar een zo hoog mogelijke organische groei. Zo investeert AkzoNobel in de vestiging in Sassenheim waar autolakken worden gemaakt.