AH krijgt geen kaas meer van Bel Group

Albert Heijn is in een conflict verwikkeld met kaasmaker Bel Group. Als gevolg daarvan worden de kazen van het Franse bedrijf – waaronder Leerdammer, Boursin, La Vache qui rit, Port Salut en Babybel – sinds half augustus niet meer geleverd aan de supermarktketen. Dat meldt het ANP.

Waar het conflict precies om draait willen Albert Heijn en Bel Nederland niet bekendmaken, alleen dat het om ‘een aantal commerciële afspraken’ gaat. Voor consumenten betekent het dat zij voor hun kaasaankopen zullen moeten uitwijken naar andere supermarkten. Albert Heijn blijft wel met Bel Group in gesprek. De supermarktketen hoopt dat er snel een oplossing gevonden wordt, aangezien het om producten gaat die veel verkocht worden.

Bel Group liet overigens bij de presentatie van de jaarcijfers al doorschemeren moeite te hebben met de afspraken met supermarkten. ‘De Bel Group verwacht in 2017 in Europa opnieuw te worden geconfronteerd met moeilijke marktomstandigheden. Zo zal de voortgaande zware concurrentiestrijd tussen supermarkten het voor de merken van de Bel Group uiterst lastig maken’, is te lezen in de toelichting op de cijfers, bericht RTL Z.