Action opent eerste Duitse dc

Action

Discounter Action heeft op 9 juni 2017 in het Duitse Biblis zijn eerste distributiecentrum in dat land geopend. Met het 85.000 vierkante meter tellende dc anticipeert Action op de sterke groei in Duitsland. Vanuit het gloednieuwe pand zullen alle winkels in heel Duitsland, Oostenrijk en een deel van Frankrijk beleverd worden.

Het distributiecentrum werd gebouwd en ontwikkeld door Fiege Real Estate en de Duitse vastgoedontwikkelaar Dietz AG. De bouw verliep zo voorspoedig dat de eerste winkels al vanaf begin april uit het distributiecentrum bevoorraad konden worden.

‘Action is Europa’s snelst groeiende non-food discounter’, meldt CEO Sander van der Laan. In 2016 opende het bedrijf maar liefst 197 nieuwe winkels verspreid over Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Luxemburg en Oostenrijk.

Groeistrategie

Alleen in Duitsland al kwamen er vorig jaar zestig nieuwe winkels bij. ‘Gelet op de grootte en bevolkingsdichtheid is Duitsland één van de belangrijkste landen waarop wij komende jaren onze groeistrategie zullen richten’, aldus Van der Laan.

Eind 2016 telde Action 852 winkels en 35.000 medewerkers. Met name in Frankrijk maakte de discounter een enorme groei door. Om die reden werd vorig jaar net buiten Parijs ook een distributiecentrum geopend; het eerste buiten Nederland.

Foto: Action Services & Distribution S.V. / Fotograaf: Andreas Henn