Doden bij explosie chemiefabriek China

Een explosie in een chemiefabriek in de Chinese provincie Shandong heeft op 5 juni 2017 acht mensen het leven gekost. Ook vielen er negen gewonden. Dat meldt NRC.nl, dat zich daarbij baseert op berichtgeving van het Chinese staatspersbureau Xinhua.

Het inferno ontstond toen zondagnacht een gastank explodeerde, die meerdere branden tot gevolg had. Bijna tweehonderd brandweerauto’s rukten uit om het vuur te blussen. De ‘hoofdverantwoordelijke’ van het petrochemische bedrijf Linyi Jinyu Petrochemical is opgepakt. Verdere details ontbreken.

In China vinden regelmatig ongelukken als deze plaats. Het meest dramatische voorval dateert van augustus 2015, toen bij een ongeval op een industrieterrein in de stad Tianjin 173 mensen om het leven kwamen, meldt NRC.

Gevaarlijke stoffen illegaal opgeslagen

Het hoofd van een logistiek bedrijf op dat industrieterrein zou in ruil voor smeergeld illegaal 49.000 ton aan gevaarlijke stoffen hebben opgeslagen. De man kreeg daarvoor vorig jaar een voorwaardelijke doodstraf opgelegd; tegen 48 anderen werd een celstraf geëist.