Can Pack opent groot dc in Helmond

De Poolse producent van verpakkingen Can Pack Group zal in de eerste helft van 2017 een nieuw distributie-centrum in Helmond openen. Het gaat om een dc met een vloeroppervlak van 38.000 vierkante meter, meldt het AD van 1 december 2016.

Het dc verrijst op een 6 hectare tellend stuk grond op bedrijventerrein BZOB. Van hieruit gaat Can Pack verpakkingen vervoeren naar afnemers in Nederland, België en Luxemburg. Klanten in de Benelux werden tot nu toe vanuit Polen en het Verenigd Koninkrijk bediend.
Daarnaast zullen in de vestiging in Helmond in een later stadium ook verpakkingen worden geproduceerd. Vooral aluminium blikjes voor bier, fris- en energiedranken. Verder produceert Can Pack kroonkurken, blikken voor voedingsmiddelen en chemicaliën en glazen verpakkingen.

‘Ideale uitvalsbasis’

Voor Can Pack is Helmond de dertiende drankblikjesfabriek op rij. ‘Helmond is een ideale uitvalsbasis, met een locatie dicht bij de snelweg’, zegt directeur Hans-Jan Oskamp in het AD. ‘Met deze fabriek komen we dichter bij de klanten in de Benelux te zitten.’
De Can Pack Group telt momenteel meer dan 4000 medewerkers en heeft een jaaromzet van ruim 1,3 miljard euro. Hoeveel mensen er straks in Helmond een baan krijgen, wordt vooralsnog geheimgehouden. Het Poolse concern heeft vestigingen in twintig landen.